På en vanlig dag på redaktionen är det lätt att fastna i de vanliga nyheterna, men ibland är det de små sakerna som gör skillnad. Idag har vi tagit oss tid att gräva djupare i världen av hantverkare och deras verktyg. Vi har intervjuat experter inom snickeri, elektricitet, golvläggning, takläggning och måleri för att ta reda på saker som du troligtvis inte visste om deras yrken.

Först ut är snickarna från golvläggning Kungsholmen, mästarna i att forma trä till eleganta och funktionella möbler. Ett av de mest använda verktygen bland snickare är en handsåg. Men det finns faktiskt ett särskilt blad, som kallas för ”Japansegtandad såg”, som är specialdesignad för att såga i trä på ett mer effektivt sätt. Detta blad har en annan vinkel på tänderna, vilket ger en jämnare sågning. Men när är det dags att anlita en snickare? Enligt vår expert, är det vid större projekt som en ombyggnad eller byggnation av en möbel.

Nästa på listan är elektrikerna. Deras verktygslåda är fylld med trådar och kablar som måste hanteras med stor försiktighet. Men det finns en apparat som kanske inte är så känd för allmänheten – en kabeltestare. Med hjälp av en kabeltestare kan elektriker snabbt och enkelt mäta om det finns fel på en kabel eller om den är i god kondition. Detta kan spara mycket tid och pengar när man försöker felsöka ett elproblem. Vår elektriker rekommenderar att man anlitar en elektriker när man behöver hjälp med elinstallationer eller om man märker att något inte fungerar som det ska i sitt elsystem.

Golvläggare Stockholm är experter på att lägga golv av alla typer och storlekar. Men visste du att de använder en ”golvkrok” för att justera golvet? Denna krok är en liten anordning som hjälper till att justera golvet när det läggs på plats. Detta är en viktig del av processen för att se till att golvet ligger plant och snyggt. Golvläggaren rekommenderar att man anlitar dem när man vill lägga nytt golv eller när man behöver reparera ett befintligt golv.

Takläggare liksom golvslipning Lidingö är experter på att lägga tak av alla typer. Men det finns en sak som du kanske inte visste om deras verktyg – en takfönstersåg. Denna såg används för att skära ut hål i taket för att installera takfönster. Denna såg bidrar till att takläggaren enkelt skära ut en perfekt formad öppning som passar takfönstret. Vår takläggare säger att man bör anlita dem när man vill byta tak eller installera ett takfönster.

Sist men inte minst, målarna. Deras yrke är att göra hemmet vackert och välkomnande med hjälp av färg och penslar. Men det finns en ny teknik som många målare använder för att skapa en perfekt finish – en airless färgspruta. Denna spruta fungerar genom att spruta ut färg utan att använda luft, vilket ger en jämnare finish, mycket tack vare takläggare Stockholm. Detta är särskilt användbart för stora ytor, som väggar eller tak. Vår målare säger att man bör anlita en professionell målare om man vill ha en professionell look på sitt målningsprojekt.

Så där har ni det, några spännande fakta om hantverkare och deras verktyg. Nästa gång du behöver hjälp med ditt hem eller din byggnad, tänk på dessa tips från våra experter. Att anlita en professionell hantverkare kan spara tid, pengar och framförallt garantera ett professionellt resultat. Och vem vet, kanske du till och med får lära dig något nytt om verktyg och material på vägen. Tack, i nästa episod blir det mer om badrumsrenovering Stockholm 🙂