Garageportar med pvc fönster är ett relativt nytt fenomen i Sverige. Dessa portar är oftast mycket lättare och billigare att tillverka än traditionella träportar, och därför finns det många olika moderna portar på marknaden idag. Men är det verkligen en bra idé att köpa en PVC-fönsterport? Kan du montera PVC fönster själv?

 

PVC-fönster i garageportar – vad är det för något?

Ett PVC-fönster i garageportar eller på ett garage rent allmänt är ett fönster som är tillverkat av PVC, ett konstmaterial som består av polyvinylklorid. PVC-fönster är ofta transparenta och hållbara, och de kan användas för att skapa en modern look på din garageport.

 

Fördelar och nackdelar med PVC-fönster i garageportar

Det finns många fördelar med PVC-fönster i garageportar. PVC är ett starkt och tåligt material som klarar av att hantera mycket vikt och tryck. PVC-fönster är också lätta att underhålla och rengöra. De flesta PVC-fönster har en inbyggd UV-skyddande beläggning som motverkar blekning och missfärgning av fönstren.

PVC-fönster är dock inte helt problemfria. PVC är ett plastmaterial och kan därför vara svårt att ”måla om” (om ni fattar vad jag menar – snälla kladda inte färg på era fönster…) eller dekorera på annat sätt. Det finns dock flera typer av PVC-fönster med olika ytor som gör det möjligt att anpassa dem till olika stilar. Vi fixade till en lite ”coolare” stil när vi fixade vår garageport Pietå, till exempel. Ska det va’ så ska det. Tänk bara på att kolla så du får bästa fönster pris.

 

Andra typer av fönster i garageportar

Det finns flera olika typer av fönster som kan användas i garageportar. PVC-fönster är ett populärt alternativ eftersom de är billiga och enkla att installera. Men det finns också andra typer av fönster, som kan vara bättre lämpade för vissa situationer.

Aluminiumfönster är t ex mycket starkare och tåligare än PVC-fönster. De klarar av höga temperaturer bättre och är ofta mer lätta att rengöra. Därför är aluminiumfönster ett bra val för personer som har mycket trafik i sina garage, eller för personer som vill ha ett mer hållbart alternativ.

Glasfönster är en annan typ av fönster som kan användas i garageportar. Glasfönster ger en elegant look, men är också lite gammaldags. Lite torrt, om ni förstår. Visst, ingen är väl ute efter att efterlikna Mona Lisa när man renoverar, men kom igen – lite nytänkande kan vi väl ändå ha i våra byggen? Eller är jag ensam om att känna så?

 

Är det enkelt att byta fönster själv?

Ja det är det! Gör en enkel snabb sökning på Google eller Youtube för ”PVC-fönster” och du kommer att hitta massor av olika tutorial-videos som visar steg-för-steg hur man byter fönster. Detta är något som verkligen är enkelt att göra själv, och du sparar dessutom en hel del pengar genom att inte behöva anlita någon för jobbet. Kan jag som har tummen mitt i pannan fixa ett fönsterbyte Piteå, tro mig – då kan även du. Det är trots allt inte som att renovera lägenhet. Eh, på tal om sådant… se bara till när ni håller på att ha en riktigt bra bilgaranti. Japp, exakt så. Det skedde kanske en liten klantig olycka när vi skulle fixa med en målare Nacka, och… ja, vi tar den historien i ett annat inlägg.