Det finns olika anledningar att inte vara dödsförtjust i kroppsbehåring. Både män och kvinnor kan uppleva hår som besvärande och därför vilja ta bort det. Det finns även många olika metoder som går att använda, tillfälliga så som rakning, vaxning och sockring, men också lite mer permanenta så som med laser. Den som kallas permanent hårborttagning kanske är något missvisande eftersom det inte alltid är möjligt att bli helt fri från hår. Däremot kan man göra en kraftig hårreducering. Detta brukar de flesta vara nöjda med. Laser hårborttagning passar de flesta.

Permanent hårborttagning passar sig oftast för mörka hår, men ibland vill man bli av med vellushår, de där tunna håren som ofta sitter på haka, överläpp och andra områden. Dessa tas bort med en metod som kallas diatermi. Man för då in en tunn nål i hårsäcken och bränner bort den. Detta är också den metod som ger bäst resultat på små, fjuniga hår. Hårborttagning Stockholm kräver upprepade behandlingar, det går alltså inte bara att göra en gång. Man måste nå hårens alla cykler.

Många som väljer att ta bort hår gör det för att kunna känna sig bekväm under badsäsongen. De flesta brukar gå på bikinilinjen och armhålorna. Det som är bra att veta är att det är vettigt att starta sin behandling på hösten eftersom huden helst inte ska utsättas för solexponering. En annan sak som också är vettigt att göra på vintern, men som kanske låter konstigt, det är att bygga pool. På så sätt säkerställer du att poolen faktiskt står klar tills värmen är på intåg. Du slipper vänta på att företaget ska ha tid för dig. Så när du t.ex. ska bygga infinity pool är det inte en dum idé att påbörja arbetet redan nu.

På tal om pool, så vill vi även passa på att nämna att det är en mindre bra idé att bada cirka 24 h efter sin laserbehandling. Så försök gärna att boka dina hårborttagningsbehandlingar så de inte krockar med bad, sol eller andra behandlingar. Huden behöver vila efter behandlingen. Behandla gärna med aloe vera.