Välkommen till en ny spännande arbetshöst! Dock innebär det ofta en del stress och ansträngning för att komma igång. Hur ska man orka med allt som krävs för att klara av de första veckorna på jobbet? Särskilt om du börjar ett helt nytt? En taktik som fungerar för många är att ta en liten semester under de första veckorna, så att man har tid att vila upp sig och ladda batterierna inför allt som väntar.

Vänta, är du tokig? Jag kan inte ta semester under min första tid på jobbet!

Nejdå, vi menar bara väl med förslaget – och vi förstår att för många är det svårt att komma loss! Men kom ihåg att du inte behöver försöka ta ut en regelrätt semestertid. Det räcker ofta med en långhelg, till exempel. Först och främst, ta reda på hur mycket tid du har tillgänglig för din semester. Om du bara har ett par dagar, planera då inte för långa aktiviteter eller resor. Se till att du har några timmar ledigt varje dag för att koppla av, även om du inte kan ta ut regelrätt semester eller komma ifrån. Boka sedan in några aktiviteter som du vill göra under din lilla getaway. Tänk på att inte planera för mycket, annars blir det stressigt och du kommer inte att ha nytta av mini-semestern. Ett tips är att boka in aktiviteter som är nära ditt boende, så slipper du resa långt.

Kolla sedan med din chef eller ditt jobb om det är möjligt för dig att gå tidigare en fredag, eller kanske till och med ta ut en torsdag och fredag en eller två veckor in i starten. Det går oftast bra, och plötsligt har du nästan en veckas ”semester” att spendera!

Vad är det för nytta med att ta en liten semester?

Det finns flera fördelar med att ta en liten semester, även kallad en minisemester. För det första så är det ett bra sätt att komma igång med semesterplaneringen. Detta ger dig tid att planera din längre resa för den riktiga semstern och hitta de bästa priserna på flyg och boende. Det är också ett bra sätt att få lite avkoppling innan den hektiska arbetsperioden i vinter börjar. En minisemester är också perfekt om du bara vill ha en liten paus från vardagen. Det är ett bra sätt att unna sig några dagar av lyx och avkoppling utan att behöva resa långt eller spendera mycket pengar. Du kan ta långa promenader, och testa nya smakresor. Varför inte lyxa till det med en liten snus från BLCK eller NIXS?

Exempel på hur man kan tillbringa en mini-semester

Det finns många olika sätt att tillbringa en liten semester. Men om du bara har en långhelg så kan det vara en smart idé att inte åka särskilt långt. Kanske är det bäst att bara stanna hemma, och fixa badrummet istället? Med en rejäl badrumsrenovering Stockholm får du plötsligt lite lyx hemma, så att du kan utnyttja tiden under långhelger och mini-semestrar mycket bättre. Bara du inte bränner ut dig på kuppen – det finns ingen anledning att börja slipa parkettgolv, till exempel. Det finns gränser, även för driftiga människor!