Okej, okej, okej – spänn fast er folks för oh boy – jag har en historia för er. En berättelse om hur jag åkte till Bahamas för en semester och slutade med att jag kom hem med en apa som mitt nya husdjur. Ja, du läste rätt, en apa. Eftersom det tydligen inte är tillräckligt äventyrligt att åka till en exotisk plats, var jag tvungen att ta hem ett nytt tillskott till min familj.

Allt började när jag strosade längs Bahamas orörda stränder och skötte mig själv, och plötsligt såg jag denna bedårande lilla apa. Den satt på en trädgren och stirrade på mig med sina stora, ljusa ögon, och jag svär dig, det var kärlek vid första ögonkastet.

Nu, innan du börjar döma mig, låt mig berätta för dig, jag är en djurvän, okej? Jag har tre hundar, två katter och en hamster, så jag vet vad jag gör. Och ärligt talat, vem skulle inte vilja ha en apa som husdjur? De är intelligenta, de kan lära sig knep och de är bara så jäkla söta.

Så jag gjorde vad alla vettiga människor skulle göra, och jag frågade lokalbefolkningen om apan. De berättade för mig att det var en kapucinapa, en art som är infödd i Central- och Sydamerika. Tydligen hade apan blivit övergiven av sin mamma och lokalbefolkningen hade tagit in den och tagit hand om den.

Nu, vid det här laget, visste jag att det förmodligen inte var den bästa idén att ta med apan. Jag menar, det är inte så att jag bara kunde stoppa in den i min handbagage och kalla den en dag. Men jag kunde inte motstå lusten att skaffa ett nytt husdjur. Så jag gjorde vad vilken galen person som helst skulle göra, och jag köpte en flygbiljett till apan.

Ja, du hörde rätt. Jag köpte en flygbiljett till apan. Jag menar, om du ska göra något kan du lika gärna göra det rätt, eller hur? Så jag fyllde i alla nödvändiga papper och fick apan vaccinerad och godkänd för resa.

Flyget tillbaka var ett äventyr i sig. Låt oss bara säga att det inte är det bekvämaste i världen att ha en apa på ett flygplan (inte ens om en del av kraften i det kommer från solceller Stockholm). Apan var rastlös och den fortsatte att försöka fly från sin bärare. Och när den inte försökte fly, kastade den mat överallt. Jag tror aldrig att jag har sett så många jordnötter på golvet.

Men vi tog oss tillbaka till USA i ett stycke, och jag kunde inte ha varit lyckligare. Jag fick ett nytt husdjur, och det var allt tack vare min impulsiva natur och kärlek till äventyr.

Nu kanske du tänker att det är fel att ta en apa från dess naturliga livsmiljö, och du har inte fel. Men jag gjorde min forskning, och jag fick reda på att kapucinapor ofta hålls som husdjur i många länder, inklusive USA. Pluggade minst lika mycket som jag gjort förut när jag skaffade Easee laddbox. Och jag såg till att ge apan det bästa möjliga livet, med massor av leksaker, en näringsrik kost och ett varmt och bekvämt hem.

Och låt mig säga dig, att ha en apa som husdjur är inte lätt. De är otroligt intelligenta och kräver mycket uppmärksamhet och omsorg. Men det är allt värt det när du ser deras små ansikten lysa upp när de lär sig ett nytt trick eller när de myser mot dig på natten.

Så där har ni det, gott folk. Berättelsen om hur jag åkte till Bahamas för en semester och kom tillbaka hem med en apa som mitt nya husdjur. Men hey, det är bättre än en laddstolpe Stockholm åtminstone. Jag säger inte att alla ska gå ut och köpa en apa, men om du känner dig äventyrlig och har mycket tålamod och kärlek att ge, så kanske en apa är rätt husdjur för dig. Var bara beredd på en vild åktur.